Jesper Pellijeff testar på LeMans

Igår och idag har EWC testat på LeMans inför 24 timmars tävlingen där i slutet på Augusti, vi ringde Jesper för att kolla hur det har gått.

Detta va första gången för dig på Le Mans, hur är banan?

Det är en väldigt speciell bana med en del svängar man måste vänta med gasen, men framförallt är det första sväng som sticker ut, en högersväng som man nästan har 300 blås i ingången till, det va ju inget man gjorde första dagen direkt.

Le Mans kan man ju kalla ”Klassisk Mark” i långlopps sammanhang, hur kändes det att va där?

Ja även fast detta va träning så va det en mäktig känsla med riktigt stora depåbyggnader mm.

Detta är ditt andra test med Bolliger, hur funkar samspelet mellan dig och teamet och hur märker man att det finns 45 års erfarenhet i teamet?

Man märker verkligen att dom har koll på allt, redan från första passet hade vi rätt drevning, inställning på fjädring mm, så vi kunde börja köra fort direkt och allt funkar välsmort i teamet.

undefined
Vilka är de stora skillnaderna på att köra den Kawasaki du vann SM på förra året och en likadan modell byggd för EWC?

Jag kör den i stort sett likadant men den här hojen har ju de bästa bitarna som finns så känslan och feedback är bättre, hojen är bättre på allt.

Det skiljer inte mycket i längd på er förare i teamet men du är troligen lättast av er, hur ser kompromissen mellan er ut gällande reglage mm, och har ni hittat en bra balans i setup?

Ja det stämmer att vi är ungefär lika stora vilket är bra i långlopp, den enda förändring vi gör i förarmiljön är en extra bit sadeln som sitter med kardborre, den byter man snabbt i förarbytet.
Gällande setup finns det som oftast lite till att jobba på men vi har en bra grund och balans, jag känner att jag kan ta en sekund till med lite mer jobb.

Hur står sig dina tider kontra de andra i Bolliger?

Det har gått riktigt bra och på det här testet va jag snabbast i teamet, men samtidigt skiljer det inte alls mycket mellan oss.

SM deltävlingen på Falkenberg går veckan innan loppet i Frankrike, kommer du köra den deltävlingen?

Ja jag ska köra den tävlingen och kommer flyga ner till Frankrike direkt efter.

Text Petter Reuterholt  Foto Team Bolliger

Skribent
Petter Reuterholt