<
>

Christoffer Bergman tävlar i supersport VM 2020 med Wójcik Racing Team

Idag kan roadracing.se berätta det roliga nyheten att Christoffer Bergman kommer att tävla i Supersport VM 2020, Christoffer har i år tävlat i EWC och Alpe Adria cup för Polska Wójcik racing team, och det är med samma team han nu tar nästa steg i karriären.

Detta måste va ett viktigt kliv i karriären, hur avgörande är det för din framtid i sporten?

Som du säger, kommande säsong kommer bli oerhört viktig, det finns inte energi eller så många fler chanser kvar som jag ser, definitivt inte på detta sättet.

undefined

Du har jobbat länge på att komma hit, hur bra känns det?

Det känns otroligt bra och kul att teamet gett mig sådant förtroende, speciellt efter vad vi åstadkommit tillsammans under 2019 säsongen, och detta har som sagt varit målet en längre tid att få genomföra en full säsong i supersport VM. Det kommer självklart bli en riktigt tuff säsong eftersom allt blir nytt och vi kommer få jobba hårt att få allt på plats. Men detta är en chans som sällan bara dyker upp och varken jag eller teamet hade gett oss på detta om vi
inte trodde att fanns någonting att hämta för oss.

Vilken hoj ska du köra på?

Vi kör Yamaha i endurance och kommer även köra Yamaha i supersport som ett av de supportade YME teamen.

Är du ensam förare i teamet?

Eftersom att detta blir teamets första säsong i mästerskapet blev beslutet att vi enbart kommer fokusera på en förare, men vi får se vilka möjligheter som väntar.

Finns det fler Svenskar i teamet?

I nuläget är det bara jag från Sverige, men alla positioner i teamet är inte fyllda ännu

Säsongen inleds på Philip Island, har du kört där förut?

Det blir första gången på Philip Island och det ser jag verkligen fram emot. Min känsla är att banan kommer bli en av favoriterna, med långa snabba svängar vilket passar mig bäst.

undefined

Du jobbar som testförare på Öhlins, kan du kombinera det med VM?

Normalt sett brukar Öhlins lägga sin kalender så att det passar in på bästa sätt med MotoGP och Wsbk kalendern, då några av personerna från testerna även måste närvara vid racen. Så det brukar gå att lösa på ett bra sätt även om jag kanske måste stå över något test eller avsluta någon test lite tidigare.

Text: Petter Reuterholt   Foto: Mj_photogp : Mateusz Jagielski

Roadracing logo
roadracingSE
23 december 2019 kl. 10:56

RoadracingSE på Instagram