<
>

Dennis Sätterman - mindre roadracing 2020

Mina planer inför 2020 är väl att köra dom tävlingarna som passar, då prioriteringarna har skiftat sen jag blev förälder. Roadracingen får helt enkelt komma i andra hand..

undefined

Men jag kommer absolut köra några deltävlingar under 2020.

Dennis körde under 2019 för Suzuki Sweden.. Robert Reijers om Dennis Sätterman.

Dennis väljer att trappa ner sin SBK-satsning.. vilket är ditt bästa minne av Dennis som Suzuki-förare?

Dennis har verkligen tillfört energi och framåtanda under hela säsongen. Sedan vet vi ju alla vilken oerhörd otur han haft med krasch i premiären och sedan också i Linköping på fredagsträningen. Vi kommer förstås sakna Dennis i teamet men respekterar hans beslut att välja familjen främst. Vi har fört en dialog även inför 2020 och i den framkom att Dennis inte är beredd att ge 100% till racingen då han i somras bildade familj med sin Amanda och kommer prioritera det istället, självklart.

Vilken är hans styrka?

Dennis styrka som pilot tycker jag är att han alltid är positiv och i balans. Vi ser fortfarande stor potential i Dennis och är övertygade om att han har mycket kvar att ge på banorna med framskjutna placeringar.

Om du får ge Dennis ett råd inför framtiden i livet utanför RR, vilket råd blir det?

Dennis är målmedveten och vet vad han vill på jobbet. Där visar han på stor mognad. Mitt råd blir i så fall att fokusera på familjen under kommande år då det är det största av allt. Racingen finns kvar. Rossi är drygt 40 och jag började själv tävla som 47-åring..

Foto: motofoto.se

Text: Dan Chardon

Roadracing logo
roadracingSE
24 november 2019 kl. 19:07

RoadracingSE på Instagram