<
>

Liqui Moly - Suzuki Sweden

Jonas Westerlind, produktchef hos KGK. Varför har ni valt att supporta just Suzuki Sweden?

Vi har en långsiktig plan att bli en etablerad partner inom olja och kem. Vi ser arenan inom roadracing som en viktig plattform att synas på. Robert Reijers har presenterat sitt team och det vi tog del av stämde väl med våra värderingar så därför känndes det helt rätt att använda oss av Robert och Suzuki Sweden som vår kanal mot mc-branchen.

undefined

Vad är Liqui Moly?

LIQUI MOLY är Tysklands populäraste motoroljemärke. Vi har återkommande fått utmärkelser som ”Best Brand” i flera år på raken gett uttryck för det höga anseende som vi åtnjuter både bland branschfolk och bland slutkonsumenter. Vi har funnits i nästan 60 år och satt standarden i fråga om kvalitet och prestanda. Våra lösningar bygger till största delen på egna recept som vi testar kontinuerligt och som vi anpassar till den aktuella tekniska utvecklingen om det skulle behövas.

Vilka produkter kan Liqui Moly erbjuda?

Vi är en av få leverantörer på marknaden som erbjuder ett heltäckande produktsortiment med mer än 4 000 produkter under ett och samma varumärke! Hos oss hittar man marknadens bredaste och djupaste sortiment av motor- och växellådsoljor, bränsle- och oljetillsatser, vårdprodukter, kemiska problemlösare och serviceprodukter.

Vad kan ni tillföra 1: Suzuki Sweden? 2: svensk roadracing?

Vi kommer börja med att stötta Suzuki Sweden och där har vi gjort en aggressiv marknadsplan med Robert. Jag vill inte avslöja för mycket redan nu men ni kommer att märka av oss vid premiären i Anderstorp. Välkomna att besöka oss så berättar vi mer.

Vad kan teamet och sporten tillföra er?

Vi ser motorsporten som en attraktiv marknadsplats globalt. Det visar att våra produkter är utvecklade för att klara de tuffaste påfrestningarna. Vi kommer att synas inom WSBK, MotoGP samt också inom Formel 1.

Liqui Moly är ett relativt okänt märke i Sverige. Hur ska ni ändra på detta?

Det ska vi göra genom att synas på attraktiva marknadsplatser och leverera inom de grenar som vi ger oss in i.

undefined

Är detta ett långsiktigt samarbete?

Absolut, vi är ett företag som jobbar långsiktigt och vi ser gärna att samarbetet med Suzuki och Reijers fortsätter att utvecklas. Detta är vårt första år inom Svensk Roadracing och vi har stora förväntningar på vår partner 2019 som vi tillsammans kommer att följa på nära håll för att tillsammans utveckla kommande år.

Text: Dan Höijer

Foto: Hangar 18

Roadracing logo
roadracingSE
3 april 2019 kl. 07:30

RoadracingSE på Instagram