<
>

Tommy Lindquist - SST600

Du är i Spanien nu.. försäsongsträning på Cartagena. Är du väl förberedd inför RR-SM 2019?

Ja, jag har kört 5 dagar med Greven Racing Adventures på Cartagena och testar nya hojjen. Jag har förberett mig så gott jag kan inför 2019, varit med på alla Grevens resor sista året och tagit träningen på allvar.

Jag försöker cykla minst 3-4 gånger i veckan och har lagt om kosten. Jag har även slutat helt med alkohol.

HANGAR18.SE

Du har bytt till nya Yamaha R6 till i år. Hur stor är skillnaden mot förra hojen, gör den dig snabbare?

Ja, jag kände det var dax att prova något nytt och se hur det känns att köra med elektronik.

Dock trodde jag inte det skulle skilja så mycket på hojjarna som det gjorde. Omställningen var större än förväntat.

Den gamla upplevde jag lite smidigare och mer lättkörd, medans den nya känns mer som en 1000cc.

Så.. jag  har behövt anpassa mig en hel del.

Den största skillnaden jag märkt dessa 5 dagar är ingångshastigheten.. På den gamla hade jag betydligt högre ingångshastighet.

Vi har sett dig sladda in i böj.. brett! Kör du snabbare så?

Ja jag trivs ganska bra på att gå in brett in i sväng, då har jag hojjen klar för ingång och jag kan bibehålla högre hastighet.

Tyvärr är det inte samma med den nya. Jag jämför det lite med moto2 förra året mot årets moto2 med Triumph, där man nu börjar köra som MotoGP.

Kör du enbart i Sverige 2019?

Viljan var att köra något race i Spanien, men tiden fanns inte där i år. Så vi får se om vi kan få till något race till 2020.

Hur tränar du för att bli snabbare?

Jag tränar både på och utanför banan för att utvecklas. Lyssnar mycket på andra förare, vad dom har för tips. Men i år har jag börjat köra mer inspirerat och aggressivt. Jag kom tyvärr in i nått bandagstempo 2018 för att jag körde för mycket med för lite kvalitet. Men, o andra sidan så har jag fått igen det nu med en stabilare lägsta nivå och stabilare körning.

HANGAR18.SE

För att avsluta.. hur kom du in i sporten, och vad har du för tips/råd till den som har funderingar på att börja tävla?

Jag började min karriär 2010, tyvärr sluta den 2011 efter en våldsam krasch på Gelleråsen. Jag hade ett uppehåll till Bike Week 2016 då jag helgen innan bestämde mig för att köpa en  hoj igen och köra. Så det blev lite stressigt att hinna klart.. Hittade en hoj i Göteborg som jag åkte ner och köpte och fick ta om licensen på ons/tors samma vecka som Bike Week. Ställde upp i Rookie 600 utan att ha kört bana på 6 år.. Så fredagsträningen var första dagen med en för mig helt ny hoj, och det slutade med krasch på båda kvalen.

Mitt tips till den som tänker börja tävla är att försöka ta sig till någon RR-träning någonstans i landet och lära känna folket som är där. Alla i depån är väldigt hjälpsamma och trevliga, man har mycket att lära där.

Ett alternativ är att gå med  SMC-Sport och prova på deras race för att få en känsla av hur det är att tävla.

Text: Dan Höijer

Foto: Hangar 18

Roadracing logo
roadracingSE
20 mars 2019 kl. 13:08

RoadracingSE på Instagram