<
>

Sophie West - Kraftwerk Racing Team

Vem är Sophie West?

Jag är 31år och bor på Ekerö utanför stockholm ihop med min son, på dagarna så jobbar jag med ekonomi och hyresfastigheter.

Mitt stora intresse är motorsport - förvånande va..? Jag har alltid gillat det mesta med motor och sporter med fart. Den övriga tiden spenderas oftast med familjen/vänner och träning är en viktig del i livet. Jag är en väldigt tävlingsinriktad person som gillar utmaningar och när det är många saker på gång. 2019 kommer jag att köra i både Rookie 600 och SEC.

Kraftwerk racing team.. vilka kör för teamet?

Kraftwerk är sveriges största team och ställer upp med tre lag 2019, ett i endurance och två i stafetten. I Kraftwerk #22 kör jag, Lotta Kronåker, Kajsa Arvidsson och Emma Johansson - fyra stycken riktigt snabba tjejer!

Hur kommer det sig att du väljer att köra endurance?

Till att börja med är det en väldigt rolig tävlingsform att köra i ett lag och tävla tillsammans, sen tyckte jag att det lät så otroligt roligt när tjejerna berättade att dom planerade att starta ett tjejteam till i år och ville verkligen vara en del av den satsningen.

Varför behövs ett tjejteam?

Det är väldigt få kvinnor inom roadracing, jag hoppas att våran satsning kan göra att fler tjejer får upp ögonen för det och kanske inspirera fler att ta steget till att börja tävla, roadracing är en utav få sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor och det vore verkligen kul att få se fler tjejer i startlistorna i framtiden.

Hur ser din bakgrund ut, har du kört bandagar tidigare?

Jag har en bakgrund i bilracing där jag tävlat i klasser som Porsche Carrera Cup, JTCC och Trofeo Abarth. När jag slutade med det så växte abstinensen efter motorsporten mer och mer vilket ledde till att jag 2017 prövade mc på bana första gången på en bandag med Sub5. Därefter så skaffade jag en banhoj och körde en bandag till innan jag bestämde mig för att satsa på att börja tävla, så jag köpte en ny hoj - åkte på tre stycken resor till spanien med Grevens Racing Adventures under vintern och till våren 2018 tog jag licensen och anmälde mig till min första tävling i Rookie 600.

Kaffe eller té? Kaffe

Rock eller pop? Rock

Vin eller öl? Vin

Endurance eller sprint?

Eftersom jag inte har startat i något endurance med hoj ännu så får jag nog preleminärt säga sprint, återkom i maj efter första racet :)

Vad blir Kraftwerks största utmaning i år?

Den största utmaningen blir nog för endurance laget #44, dom möter riktigt starkt motstånd i endurance klassen i år men jag tror att dom har goda chanser på seger ändå.

Var kommer namnet Kraftwerk ifrån?

När Kraftwerk startades tävlade laget i stafett i SEC. Laget var unikt på de svenska banorna då alla förare körde BMW S1000RR. Förarna ville ha ett namn som anspelade på BMW’s egenskaper. Ett riktigt kraftpaket till hoj och dessutom tysk ingenjörskonst, därav det tyskklingande namnet

Vilken är din styrka som RR-förare?

Att jag är väldigt envis, alltid försöker pressa mig själv till att bli bättre och att jag alltid försöker att lära mig så mycket jag bara kan utav dom som kan mer och är snabbare än mig, jag tror också att jag har mycket nytta utav min bakgrund inom bilracing.

Vad kan du lära från Lotta?

Lotta är en väldigt stadig och säker förare och hennes erfarenhet som SMC instruktör tror jag kan komma till god nytta för oss allihopa

Vad kan du lära från Kajsa?

Kajsa ska jag försöka få till att lära mig armbågsskrap! Det lilla som jag har sett henne köra så har hon en så mjuk och snygg körstil som jag hoppas kunna snappa upp lite av.

Vad kan du lära från Emma?

Emma har jag aldrig sett köra ännu, men hon är snabb och en rutinerad enduranceförare, hon kan nog komma med många bra tips och knep ute på banan

Vad kan de lära från dig?

Haha, svår fråga att svara på utan att låta självgod! Men kanske kan min rutin ifrån att tävla både med hoj och bil komma till nytta

Vilken är din favoritbana i Sverige? Utomlands?

I Sverige har det alltid varit Gelleråsen, men jag tror att Anderstorp börjar bli nya favoriten lite dels för att jag är snabbast där.

Utomlands är det Catalunya utanför Barcelona, den är så otroligt häftig på alla sätt!

Text: Dan Höijer

Foto: Hangar 18

Roadracing logo
roadracingSE
5 mars 2019 kl. 09:13

RoadracingSE på Instagram