<
>

Jesper Pellijeff kör Spanska Superbike

www.hangar18.se

På lördagen höll Kawasaki Racing Team Sweden en presskonferens på mcmässan i Friends Arena. I klassen Superbike kör Jimmy Gällros och Jesper Pellijeff, i klassen A2 kör Ture Adolfsson och Fredrik Belin. Jesper och Fredrik är regerande mästare i Superbike respektive A2.

Den stora nyheten var att Jesper Pellijeff och Kawasaki Sverige har inlett ett samarbete med Fifty Motorsport, vilket innebär att Jesper under 2019 kör SBK-SM och Spanska SBK.

Peter Söderholm – teamchef Kawasaki: Det känns fantastiskt kul att få vara med på denna resan, att Kawasaki Sverige är med i detta. Självklart är SM huvudmålet för oss, men det har varit viktigt för oss att kunna hjälpa Jesper i hans utveckling.

Sergio Garcia – teamchef Fifty Motorsport: Vi träffade Jesper första gången för två år sen, och det känns fantastiskt kul att äntligen ha fått till detta tillsammans med Kawasaki Sverige.

www.hangar18.se

Vad kan Jesper tillföra teamet och hur kan teamet hjälpa Jesper?

Vi lade tidigt märke till hans talang, och tillsammans med vår erfarenhet så tror vi att Jesper kommer att kunna köra hem titeln i Open-klassen, dvs klassen för förare upp till 21 år. Vi är ett Spanskt team med vår bas nära Jerez och tog titeln i SBK för två år sen. Det som kommer att bli Jespers största utmaning kommer att vara de nya banorna. Några har han kört på tidigare, men några banor har han aldrig kört på.

Hur kommer det sig att ni tar in en svensk förare?

Bortsett från att han är en talang, det såg vi på tiderna han körde, så spelar nationalitet en mindre roll i dagens samhälle. Vi har till exempel sociala medier som hjälper oss att nå ut till människor världen över. Detta har gjort att vi har ett betydligt större urval av förare, och vi ser verkligen fram emot detta samarbete.

Är detta ett långsiktigt samarbete?

Självklart ser vi samarbetet med Kawasaki Sverige som ett långssiktigt projekt, men det är också viktigt att inte sätta för stor press på Jesper. För teamets del, absolut. För Jesper del siktar vi på att köra hem titeln 2019. Det är första delmålet.

Spanjorerna kommer få det hett om öronen!

undefined

Se presskonferensen från Friends Arena

Text: Dan Höijer

Foto: motofoto.se och hangar18.se

Roadracing logo
roadracingSE
27 januari 2019 kl. 00:32

RoadracingSE på Instagram