<
>

Suzuki Sweden stärker upp med en tredje förare

#45 Dennis Sätterman är klar för Suzuki till säsongen 2019, vilken satsning av teamet.

Ja, verkligen. Lagom till årets motorcykelmässa som i år går av stapeln på Friends Arena känns det fantastiskt kul att kunna meddela att vi har knutit till oss en av förra säsongens hetaste nykomlingar. Att kunna stärka upp ett redan starkt team bestående av Jesper Hubner och Theo Borglund med Dennis Sätterman gör att Suzuki Sweden kommer till premiären på Anderstorp med inte mindre än tre riktigt vassa förare.

Vad har ni för förväntningar på årets säsong?

Vi siktar självklart på högt framskjutna placeringar redan under premiären på Anderstorp. För att lyckas med detta arbetar vi kontrollerat med alla detaljer, och tack vare detta kommer vi se resultat redan under första SM helgen på Anderstorp.

Hur fortskrider arbetet med att bygga upp teamet?

Vi har sedan i höstas byggt upp ett team med många ingående delar och vi jobbar succesivt och strukturerat igenom alla dessa. Vi tar med oss ett beprövat och säkerhetsställt arbetssätt från förra säsongen in till 2019 och vi känner oss trygga i att det jobb vi lägger ner är rätt för att komma maximalt förberedda till Anderstorp.

Robert Reijers: Jag har följt Dennis, både under 2017 med framförallt under 2018 och sett att han har presterat. Jag ser en stor potential i Dennis och är mycket glad över att han ansluter sig till vårt team. Vi ligger lite efter i arbetet med att bygga Dennis nya Suzuki GSXR1000R, men jag är helt övertygad om att vi kommer få den klar så att han kommer att ha gott om tid att hinna försäsongsträna innan premiären.

undefined

När kan vi se Dennis Sätterman och hans Suzuki?

MC-mässam på Friends Arena 25-27 januari. Där kommer både förare och motorcykel att finnas i Suzukis monter.

Text: Dan Höijer

Foto: Mattias Linden – Hangar18.se

Roadracing logo
roadracingSE
23 januari 2019 kl. 22:41

RoadracingSE på Instagram