<
>

Mattias Ödlund, SM-guld STK600 2018

Ska du försvara titeln i STK600 2019?

Precis, härligt att få köra med #1, och ja - det blir STK600 ett år till. Inga andra planer gick igenom ekonomiskt, så det ska vi försöka bygga på under året där vi såklart hoppas på titeln igen!

HANGAR18.SE

Du och din far har tidigare kört R6-cupen i Tyskland.. har ni som mål att köra utomlands igen?

Självklart, målet är ju som för alla att bli bäst, så att stanna i Sverige är inget alternativ. Närmsta internationella planerna är något i stil med Superbike IDM. Stannar jag på 600cc så är det mest rimliga spanska serien, men det är svårt med nästan bara dyra Supersportklasser tillgängliga i den rang jag är ute efter, så att köra 1000cc blir nästan obligatoriskt. Inom snar framtid hoppas jag på VM-debut, men finns så många faktorer!

undefined

Trots SM-guld.. fann du några områden där du kan förbättra dig till i år eller var det en perfekt säsong?

Många... Det var långt ifrån en perfekt säsong; jag hade enormt mycket tur med mig men också många nackdelar. Körningen går alltid att förbättra men jag är i fas med vad jag förväntar av mig själv så de stora förbättringarna kan vara motorcykeln. I ren fakta hade vi 109hk och 8kg övervikt, där är vi i full gång med att "trimma" motorn till sin riktiga STK-potential, vi har ju sett hojar med 129hk t ex och hört rykten om betydligt starkare. Sen försöker vi få fram lättade fälgar, bromspump och framfjädring men pengarna styr ju. Dock,  även om min, Dragos och Gällros motorcyklar varit de tre långsammaste i toppen har Dragos ändå kört under banrekord, och Gällros näst intill vunnit på den mest effektkrävande banan, så hur mycket motorcykelns bling bling egentligen gör återstår att se..

HANGAR18.SE

Vad krävs av dig för att hålla undan från tex Lukas Falk, Filip Johansson och Liam Dafors i år?

Som i förra frågan kan motorcykeln säkert ge mig någon tiondel här och där eller något lite bättre känsla, och bara det ger mig förtroende nog att känna att jag har en stark chans på titeln igen. Jag förbättrar dessutom min körning stadigt hela tiden, så förhoppningsvis räcker allt detta för att hålla småpojkarna borta!

Vilket är ditt bästa ögonblick från 2018?

Utan tvekan vinsten i Falkenberg! Hela den helgen generellt som 1a och 2a, första pole position och bra körning i regn och torrt! Men vinsten mot Dennis Dragos var höjdpunkten, att slå en av de bästa 600förarna vi haft i ett strategiskt race där vi körde ifrån ett starkt startfält. Det var något speciellt som jag kommer ha med mig länge!!

HANGAR18.SE

Text: Dan Höijer

Foto: Mattias Lindén - Hangar18.se

Foto: Petter Reuterholt - motofoto.se

Roadracing logo
roadracingSE
23 januari 2019 kl. 12:28

RoadracingSE på Instagram