<
>

Vad vore sporten utan en röst

Ni har hört hans röst under SM-tävlingarna i roadracing.. Micke Sundgren.

Hur kom du in i detta?

Stefan 'Humlan' Bernström. Det är tack vare.. eller hans fel, att jag började speaka, han lurade in mig i smeten.

Är det enbart roadracing för din del, eller kommenterar du andra sporter?

Jag speakar även SEC - Svenska Endurance Cupen, Timeattack samt Race4fun. Timeattack och Race4fun är bilracing, den senare är långlopp med bilar, SEC är långlopp med motorcyklar.

Vilken är största utmaningen under ett race, eller under en racehelg?

Största utmaningen är helt klart att hålla sig uppdaterad.. dels att ha med sig bakgrunden bakom varje förare, men också det senaste som har skett och gärna veta om lite RR-händelser som är relevanta.

För att ge ett exempel: ni släppte precis ett poddavsnitt med Rickard Winblad. Då är det bra att veta att han började tävla med en KTM 1290 i Speedster Cup, körde SST600 med en Kawasaki ZX6R, blev omkörd av Christoffer Bergman efter start och mål på Anderstorp.. och att han gjorde en comeback 2018 på en Yamaha R1M, en hoj som tidigare kördes av Lukas Bäckström.

undefined

Vad får du ut av detta?

Oj.. jag har enorm stor behållning av detta då jag har nöjet att få mingla med de trevligaste människorna som finns på alla banor runt i Sverige. RR-depån är just detta, gemenskapen, människorna, kvällarna efter race.. allt.

Har du själv tävlat inom roadracing?

Jag har tävlat på hoj i långlopp på medioker nivå, men jag hade kul ändå. Det hann även bli några enstaka Rookie-race, jag körde då med en Suzuki GSXR1000 2001. Jämfört med dagens 1000cc med all elektronik är detta en dinosaurie, men ni skulle bli förvånade över vilka tider en snabb förare kan köra med denna hoj.. inte sagt att jag är denne föraren, men det är mycket hoj för pengarna.

Text: Dan Höijer

Foto: Rikard Sthillert

Roadracing logo
roadracingSE
21 januari 2019 kl. 09:12

RoadracingSE på Instagram