<
>

Suzuki tillbaka inom Svensk roadracing 2019

Det är många som har väntat och nu kan vi äntligen presentera det nya Suzuki-teamet i ett unikt samarbete med KGK motor AB, Suzuki Sverige AB och deras GSXR 1000R. Det är sex år sedan vi såg ett officiellt Suzuki-team på svenska motorbanor, så Suzuki har höga förväntningar och ser ett starkt team som kommer att vara med i toppen redan under första säsongen.

Med de rätta förutsättningarna och en ny fantastisk motorcykel så tror Robert Reijers på stora framgångar med sitt nya team. Robert har under 2018 drivit ett annat team och tar med sig alla erfarenheter från den säsongen till det nya teamet.

Rasmus Östlund, STF affärsenhetschef hos KGK motor AB, har under hösten och vintern tillsammans med Robert Reijers format ramarna för det nya Suzuki-teamet.

Rasmus Östlund: Redan under vårat första möte upptäckte jag att våra ambitioner drev åt samma håll, och därmed la vi grunden till ett samarbete för ett nytt och starkt Suzuki-team till 2019. Valet blev enkelt att anförtro Robert som har höga ambitioner om att ta team så Team Suzuki Sweden till topplaceringar redan första säsongen.

Robert Reijers: Teamet kommer att ha två till tre förare inför premiären på Anderstorp och förberedelserna pågår febrilt i garaget utanför Västerås. Jag och mitt team är naturligtvis grymt taggade inför säsongen 2019 och det känns oerhört kul och inspirerande att få förtroendet att vara en del av Suzukis satsning nu när de väljer att komma tillbaka till den svenska roadracing-arenan.

undefined

Text: Dan Höijer

Foto: Robert Reijers

Roadracing logo
roadracingSE
4 januari 2019 kl. 20:52

RoadracingSE på Instagram