<
>

Inför 2019 med Markus Karlsson

Hur ser det ut inför 2019?

Det ser bra ut inför 2019. Jag börjar få det mesta klart med mina befintliga sponsorer. Det jag har kvar är lite kring det vi behöver i depån.

Kör du vidare med Kawasaki?

Jag kommer fortsätta köra Kawasaki då vi har samlat på oss mycket data genom åren och vet hur allting fungerar. Det känns bäst för mig, annars måste jag börja lära mig en ny motorcykel och det tar mycket tid och pengar.

Kör du i SM?

Jag har bestämt mig för att satsa nästan all min energi på att köra SM och försöka ta hem SM-titeln en gång. Förra året var inget topp år för mig och jag vet varför. Så nu fokuserar jag framåt och drar lärdom av mina misstag från förra säsongen.

undefined

Blir det fler RRR-lopp?

Ja, det kommer bli minst 1 RRR-lopp under 2019 med tanke på hur bra det gick i Imatra. Jag har planerat för Imatra i Finland och Frohburg i Tyskland. Dom två tävlingarna krockar inte med SM vilket är det viktigaste. Imatra är den tävling jag har bestämt mig för att köra och hoppas få Wildcard till riktiga Superbike klassen igen. Frohburg är lite mer vilande eftersom jag måste få till finansieringen till den tävlingen.

Kör du i eget regi?

Ja, jag kommer köra eget team 2019. Jag har min familj som kommer hjälpa mig samt K-tech Jocke och Kristoffer som har varit med mig tidigare år. Eventuellt kommer min bror börja träna lite Superbike under 2019 också.

Har du kunnat träna, antingen på is eller i Spanien i för 2019?

Jag får just nu träna min egen fysik i första taget då sjöisen inte har lagt sig hos oss ännu. Men så fort den lägger sig hoppas jag kunna köra cross på isen. Det blir inte någon resa till Spanien i år utan jag får lägga fokus på att träna på de svenska banorna så fort det går.

Text: Dan Höijer

Foto: Petter Reuterholt - motofoto.se

Roadracing logo
roadracingSE
30 december 2018 kl. 18:08

RoadracingSE på Instagram