<
>

Endurance VM på Bol d'Or

Roadracing.se är på plats och följer Sweden Endurance Team under deras första lopp i Endurance VM. Racet går på Paul Ricard banan som ligger i södra Frankrike mellan Marseille och Nice, här kördes Bol d'Or loppet mellan 1978 - 1999 för att sedan flyttas till Magny Cours några år men sedan tre år är racet tillbaka på klassisk mark, Bol d'Or betyder ungefär “guld bägaren”.

Christoffer Bergman på Torsdagen kval.

undefined

Sweden Endurance team består av förarna Jari Tuovinen, Christoffer Bergman och finländaren Ville Valtonen, samt ca 14 mekaniker, kock, tidtagare mm.

undefined undefined

Intresset för EWC är stort, 59 team startar på Bol d'Or, Jari, Bergman och Ville står 4-5 pers in från höger.

Teamet tävlar på en R1M som är byggd i samarbete med YART teamet, man tävlar i Superbike klassen. I EWC kan man även tävla i Superstock.

undefined

Jari och Bergman känner vi ju till, men vem är Ville Valtonen? Utöver EWC tävlar Ville i Alpe Adria international championship och Finska mästerskapen och IDM i år. Tidigare har han tävlat flera år i Yamaha R6-Cup, IDM Superstock 1000.

undefined

Peter Lindén är både med och kör Bol d'Or classic och som rådgivare till SET, Peter har lång erfarenhet av Endurance med en världsmästartitel 2000 som främsta merit.

undefined

Paul Ricard banan är stor, här ser man halva depågatan.

undefined

Resurser finns det också..

undefined

Jari Tuovinen in i sista sväng på fredagens kvalet.

undefined

Förarordning på racet blir Bergman, Tuovinen, Valtonen, ett körpass beräknas bli mellan 45 - 55 minuter. Racet sänds live på Eurosport, TV eller eurosportplayer. Livetiming hittar ni här: https://www.fimewc.com/live-timing/
Text och bild, Petter Reuterholt, bilder © motofoto.se

Roadracing logo
roadracingSE
15 september 2018 kl. 09:05

RoadracingSE på Instagram