<
>

Markus Karlsson om säsongen hittills

Du var en pallkandidat under merparten av SM-tävlingarna 2017. Vad krävs för att hitta tillbaka till den formen, och vet du varför du inte har kunnat köra på samma nivå i år?

Förra året var ett bra år för mig. Jag hade en enorm vilja att träna min fysik och verkligen bli bäst på att köra i Sverige. I år har jag haft det svårare att få alla mina bitar på rätt plats. Efter deltävling 2 i Linköping tog jag studenten och bestämde mig för att ge allt för racingen resterande del av säsongen.

Petter Reuterholt @ Motofoto.se

Det närmar sig något stort, nämligen ett landsvägs lopp för dig (och din far) - Imatra i Finland. Hur har du förberett dig?

Oj, det har varit många olika förberedelser inför den här tävlingen i Imatra. Jag ville köra i 2 klasser för att få så mycket körtid som möjligt eftersom jag aldrig har kört landsvägslopp tidigare. Så jag anmälde mig till en klass som heter Open Superbike där alla som vill får köra och eftersom IRRC kör en deltävling där sökte jag även Wildcard till IRRC Superbike där de rutinerade förarna kör.

Jag fick wildcard till IRRC och en plats i Open Superbike. Men det har ju varit mycket andra förberedelser också. Jag och min far har till exempel kollat väldigt mycket på youtube för att memorera banan så man bara ska kunna fokusera på körningen under träningarna och inte behöva fundera över vad det kommer för kurva härnäst.

Sedan har det varit massor av saker man har fått förbereda som sker runt i kring så som kameror, tält, depågolv osv. Jag vill tacka Björn Nordgren som lånar ut en 360 kamera till mig och Robert Reijers som också lånar ut lite kameror till mig. Peter Söderholm har även varit med och lånat ut lite reservdelar ifall det skulle behövas vilket jag tackar jättemycket för.

Petter Reuterholt @ Motofoto.se

Vad har du för målsättning?

Min målsättning med den här tävlingen är att ha så kul som möjligt och komma hem skadefri. Både jag och pappa kommer inte köra för resultat utan för att få ett minne för livet.

Finns det några planer att på sikt köra fler RRR-lopp?

Jag får se lite. Imatra blir ett test där jag avgör om real roadracing är något för mig eller inte. Det finns en landsvägsbana till som jag vill köra men det är inget klart.

Petter Reuterholt @ Motofoto.se

Din bror Lukas har fått möjlighet att prova din SBK. Finns det en möjlighet att vi får se honom köra RR?

Ja det stämmer. Lukas fick prova min Superbike några varv på Karlskoga där vi körde en hel del ihop och gjorde lite olika tester. Om Lukas kommer köra RR igen kan jag inte svara på. Han har fått ett smakprov och får nu fundera på om han vill köra eller inte. Han har en enorm talang och kan bli ruskigt snabb på 1000 kubik men då måste han tycka det är värt allt slit med att jaga sponsorer och liknande. Drömmen skulle ju vara att jag och Lukas kunde både träna och tävla tillsammans.

Mattias Lindén @ HANGAR18.SE

Text: Dan Höijer

Foto: Motofoto.se
Foto: Hangar18.se

Roadracing logo
roadracingSE
5 juli 2018 kl. 18:51

RoadracingSE på Instagram