<
>

Markus Karlsson om nya designen

Ni visade er nya design under eventet i söndags kväll. Vilka fler nyheter släppte ni?

Ja det stämmer att vi släppte lite nyheter igår kväll. Vi började kvällen med att presentera teamets planer och mål för säsongen 2018 där vi bland annat berättade om vår egen bandag på Gelleråsen den 30:e april. Efter vår presentation berättade jag att vår Wildcard-ansökan i superstock 1000 hade gått igenom och jag antogs till Donington Park i slutet av maj. Sandy Berlin drog då igång en insamling till mig för att vi ska kunna förverkliga min dröm. Igår fick vi ihop ca 10 000 kr från alla som var med och bidrog, vilket jag är oerhört tacksam för!

undefined

Vad krävs för att en sådan satsning ska gå i lås?

Det som krävs för att denna satsning ska gå i lås är framförallt ekonomin. Som jag nämnde ovan fick vi in en del igår men det saknas fortfarande ca 50 000 kr för att vi ska sy ihop ekonomin.

Är det en bana du har kört på tidigare och vad är din målsättning för detta lopp?

Jag har aldrig kört på Donington Park tidigare utan det här blir första gången, om planerna går i lås. Min målsättning är att lära mig banan så fort som möjligt och göra mitt bästa. Jag ser det här mest som en nyttig erfarenhet inför framtiden och för att kunna se vilken nivå jag ligger på. I övrigt är målet är att försöka hålla sig på hjulen och lära sig utav de snabbare förarna.

Innebär det att ni siktar på en full SST1000-satsning 2019?

Allt beror på ekonomin. Jag är klar med skolan i sommar och börjar jobba heltid snart, vilket jag ser som en fördel. Men går det bra i England och jag lyckas få ihop ekonomin för att kunna köra en full säsong i SST1000 så kommer jag försöka kliva ut så fort som möjligt. Just därför är det här med sponsorer så viktigt för min framtida satsning.

När vi träffades på mc-mässan nämnde du att du siktar på att köra ett RRR-lopp i Finland / imatra i år. Hur långt har ni kommit med detta?

Ja, det stämmer. Jag har fortfarande siktet inställt på att köra stadsracet i Imatra. Jag sitter och planerar och kollar på massa olika saker varje dag för att kunna köra där. Jag har fått ett jättestort intresse från både vänner och företag inför detta event, vilket jag tycker är superkul. Det som är kvar är den ekonomiska biten här också.

Vi närmar oss SM-premiären på Anderstorp. Är du väl förberedd och vad är en rimlig målsättning för premiären?

Jag är väl förberedd inför Anderstorp. Vi har kört en vecka i Spanien och testat nya superbiken. Jag kommer även köra på vår egen bandag i Karlskoga och helgen innan på Anderstorp för att vara maximalt förberedd. Målsättningen är att vara inom topp tre, men startfältet ser ut att vara riktigt tufft i år.

Jag kommer dock inte vara helt nöjd förrän jag börjar närma mig banrekordtiderna.

undefined

Text: Dan Höijer
Foto: Lukas Karlsson

Roadracing logo
roadracingSE
25 april 2018 kl. 13:55
25 april 2018 kl. 15:55

RoadracingSE på Instagram