<
>

Försäsongstester med Dennis Sättermann

undefined

Du kör ditt andra år för Kawasaki Sverige i SBK. För att komma så väl förberedd till SM-premiären på Anderstorp har du varit i Spanien och tränat, nu senast med 32 Racing på Valencia.

Ja det stämmer, jag kom hem i lördags efter 3 grymma dagar i Valencia med 32 racing.

Du kör med Dunlop i år, har du rätt känsla för däcken?

Jajamen, vi har gått över till Dunlop i år. Jag har fått en väldigt bra känsla för däcken och gillar dem skarpt ! Framdäcket är fantastiskt och jag gillar även hur bakdäcket förmedlar vad som är på gång att hända.

Var det första gången för dig på Valencia, vad tyckte du om banan?

Ja, det var första gången jag var på Valencia och körde. En helt fantastisk bana! Jag rekommenderar verjligen alla att åka dit.

Vad är det med 32 Racings koncept som hjälpte just dig?

Vad som hjälpte mig på denna körning var just att man fick lite tips och trix från både Jari Tuovinen och Christoffer Bergman. Båda två är ju riktigt duktiga så det är bara lyssna och ta till sig av tipsen dom kommer med !

Vilka lärdomar tar du med dig från dessa dagar?

Det jag tar med mig från körningen är mest känslan jag fick. Vi börjar få till chassit mer och mer samt känslan för körningen börjar komma tillbaka efter vinter uppehållet.

Blir det fler tillfällen i Spanien innan premiären?

Tyvärr hinner jag inte ner till Spanien något mer innan premiären. Men jag ska försöka hinna med lite körningar här hemma. Så fort våren behagar dyka upp vill säga

Mikael Johansson

Text: Dan Höijer
Foto: motofoto.se
Foto: superbike.se

Roadracing logo
roadracingSE
2 april 2018 kl. 22:37
3 april 2018 kl. 00:37

RoadracingSE på Instagram