<
>

#23 Sofia Westerström, Team Wacko Endurance

Fredrik Eklof wastegate.se (Fotograf) - [Ingen] (Redigerare)

Beskriv dig med tre ord?

Jag är en envis, trygg & lugn person som gillar fart och fläkt.

Du körde SEC 2017 för team Wacko racing. Hur började din RR-karriär?

Efter 2015 och 2016 hade jag kört så många bandagar och SMC school kurser som plånboken tillåtit. Så, i april 2017 tog jag licensen. Som svar på frågan, min RR-karriär började 2017.

Beskriv ditt första race?

Det var första del tävlingen i endurancecupen som gick på Sviestad - Linköping den 21 maj 2017. Jag var sjukt nervös för vi hade bestämt att jag skulle starta (jag är inte världslång och med taxben så har svårt att graciöst komma snabbt upp på hojen). När flaggan faller är jag ganska snabbt framme vid hojen men får inte riktigt över mitt ben på första försöket, så starten går inte skit bra. Sjukt adrenalinstinn och irriterad börjar jakten. Ligger bakom en förare med mer effektstark motor men känner att jag är snabbare så laddar för omkörning på start och mål, (påbörjar precis det fjärde varvet) kommer om och in i första böj med lite för hög fart och hinner inte förflytta mig tillräckligt och krasch är ett faktum…

Hur gick det med dig?

Med mig gick det bara bra, blev mest förbannad..

Hur gick det med hojen?

Hojen, tillsynes lätt åtgärdade saker. Styrhalva, kåpstag, nya kåpor och en bucklig tank. Men nu under vinter-servicen visade det sig att även gaffelbenet fått sig en törn och var väldigt krokig, men det var inget jag känt på resten av säsongen :S

Vad lärde du dig från detta?

Att endurance är flera timmar långt man kan vänta ett par varv till…

Vilka ingår i team Wacko Racing?

Vi är en hoj-gäng som träffats genom gatkörningar och svetsats ihop till team. Jag, Ronny Lundgren, Robert Kjellgren är grund-förarna, Fredrik Palez Ögren som reserv. Sen har vi haft Christian Broling som fantastik inhoppare också.

Den fantastiska depåpersonalen består av Sarah Andreé, Josefina Skoglund och Karolina Westerström. Sen har det ju varit så att den förare som inte kört har hjälp till i depån.

Hur förbereder du dig inför 2018, har du möjlighet att köra utomlands innan säsongen drar igång i Sverige och tränar utöver körningen?

Nä, det blir tyvärr ingen hojkörning förens i slutet på april. Då blir det fyra dagar på Slovakia Ring.

Jag kompletterar med en del besök på gymmet. Mycket grundstryka, bål och såklart kondition. Där blir det cykling och crosstrainer då jag har ett diskbråck som inte gillar stötar och ryck.

Är det en bana du har kört på tidigare?

Nä, så det ska bli riktigt roligt!

Du har släppt dina nya logga, riktigt snygg! Är det dina egna design?

Jag fick hjälp av Karl Bryngelsson, döskalle-grunden kom från mig, sen hjälpte han mig att utveckla den.

Vilken är din styrka som RR-förare?

Jag är uthållig och lyhörd.

Inom vilket område vill du utvecklas mer?

Alla! ???? nä men skämt å sido, jag vill våga ta för mig mer. Bli aggressivare i min körning och lyfta blicken, gasa mer tidigare.

Kan du vara mer aggressiv som förare/i din körning inom endurance utan att det blir till din nackdel?

Ja, absolut! Att våga ta för mig utan att stressa. Finns det en lucka så våga visa sig.

Vad har du för mål 2018?

Mitt mål är att köra hela endurancecupen - SEC och ett par Rookie-race, så mycket som ekonomin tillåter men siktar på Bike Week.

Text: Dan Höijer
Foto: Fredrik Eklöf - Wastegate.se

Roadracing logo
roadracingSE
10 februari 2018 kl. 09:45
10 februari 2018 kl. 10:45

RoadracingSE på Instagram