<
>

2018, nytt år och vi fortsätter med en Kawasaki-förare som körde för Peter Söderholms team 2017. Philip Johansson!

Första säsongen i SST600, uppfyllde du dina egna förväntningar?

Ja, verkligen. Vi gick in i säsongen med målet på en topp tio placering. Med facit i hand så är en femteplats bra, det känns bra. Det har ju varit ett år med otroligt snabba förare i startfältet, Christoffer Bergman, Dennis Dragos, Jesper Pellijeff, Fredrik Lindberg för att nämna några. Vi hade tom Alexander Lundh med oss i Falkenberg! Så en femteplats känns bra tycker jag.

Vilket är ditt bästa race och bästa minnet från 2017?

Mitt bästa race under 2017 är den första deltävlingen i Linköping - Sviestad. Vi fick till inställningarna på ZX6R:n, helt klart mitt bästa race förra året.
Men, mitt bästa resultat är tredjeplatsen i Norska mästerskapet, NM i Karlskoga - Gelleråsen.
Och det bästa minnet är den första SM-helgen på Anderstorp. Mitt första race i klassen SST600 på en klassisk bana, en snabb bana!

Du väljer att köra vidare i SST600 för Kawasaki och Peter Söderholm, var det ett givet val eller hade ni andra alternativ?

Ja, vi hade några alternativ och funderingar men valde att köra ett år till för Kawasaki och Peter. Vi hade ett bra första år och det kändes självklart att bygga vidare på detta samarbete med Peter och Kawasaki.

Inom vilket område kan du förbättra dig, och hur ska du komma dit?

Jag kan nog förbättra mig i det mesta och vägen dit är att träna och köra mycket! Det är en utmaning att lyckas med detta, vi har tex ett långt vinteruppehåll som förhindrar körning på bana i Sverige, och som alla vet är roadracing en dyr sport som blir ännu dyrare om man ska köra i tex Spanien under försäsongen.

Kommer du att vara väl förberedd när säsongen startar på Anderstorp 2018? Hur ska du komma dit, har du möjlighet till försäsongsträning, gym, cross?

Jag kommer göra allt jag kan för att vara så väl förberedd som möjligt!
Jag önskar att det fanns mer möjlighet att köra asfalt under vintern men jag lägger mitt fokus på gym, cykling och motocross.

Vilket är ditt mål 2018, och vad kör du 2019?

Mitt mål 2018 är att vinna SM. Jag är ung, snabb och jag har viljan, jag har vad som krävs för att vinna. Det är därför jag kör, för att vinna.
Angående 2019 har vi inga planer i nuläget, vårt fokus ligger på 2018 och att göra vårt absolut bästa för att lyckas med vårat mål - SM guld.

Ni kan följa Philips framfart på:
www.facebook.com/philipracing36/
https://www.instagram.com/philip36racing/

Text: Dan Höijer

Mikael Johansson
Roadracing logo
roadracingSE
5 januari 2018 kl. 18:07
5 januari 2018 kl. 19:07

RoadracingSE på Instagram