<
>
undefined

Yamaha Team Sweden satsar på en tredje förare i SBK i ett satellit-team, ingen mindre än Jesper Hubner. Vad är hans förväntningar på hans nya Yamaha R1M?

Har du haft något tillfälle än att köra Yamahan, hur var första intrycket och är det en hoj som passar din körstil?

Jag har ännu inte hunnit köra nya R1an, vilket gör det hela lite mer spännande då jag inte testat någon annan sådan heller. Förväntningarna är stora och jag tror att det är en hoj med stor potential och att den kommer att passa mig som handen i handsken ganska snabbt.

Hur är känslan med Dunlop-däcken?

Dunlop är ett däck jag har riktigt stora förhoppningar om, de har gett mig mycket bra feedback om hur jag ska tänka och köra däcket vilket känns mycket professionellt. Jag hann köra Dunlop några få gånger i mitt gamla team och det gick direkt 1,5 sekund snabbare.

När är det troligt att vi får se dig i SM?

Vi hoppas vara tillbaka på redan till SM i Falkenberg. Hojen är förhoppningsvis klar under kommande vecka och då börjar intensiva tester för att utvärdera samt lära oss hojen och se vad vi behöver jobba mer med för att köra fort. Jag vill passa på att tacka mina sponsorer som gör detta möjligt och mitt nya team som välkomnat mig otroligt bra.

Text: Dan Höijer

Foto: YTS

Roadracing logo
roadracingSE
3 juli 2017 kl. 15:11
3 juli 2017 kl. 17:11

RoadracingSE på Instagram