<
>

Minns ni Highsider.se? Rachid Rachid var mannen bakom den populära sidan, och han körde SEC-premiären!

Enligt många är Yamaha R1/R1M en av de finaste SBK som finns på marknad en nu. Håller du med/hur pass bra trivs du på din R1?

Jag älskar min R1:a! Första gången på bana med den var ifjol på Anderstorp. Kändes direkt väldigt självklart och förtroendeingivande.
När Christian Åkerlund byggde om den till en racehoj så kändes den ännu mer rätt. Ergonomin blev bättre för bana och jag tyckte att alla var i vägen för mig redan under mitt första pass på den som racehoj.
Nu kör jag inga SBK-tider men att ha förtroende för sin hoj är nog det viktigaste för att våga gasa och köra fortare.

Du körde SEC på Knutstorp, hur gick loppet för dej och teamet?

SEC-premiären på Ring Knutstorp var min första riktiga bankörning på ungefär åtta månader. Då räknar jag inte med de fyra pass jag hann i Karlskoga när det var 2-4 plusgrader.

Med tanke på att jag inte tränat kroppen så mycket som jag velat under vintern och antalet hojar på den lilla banan i kombination med att det var första racet är jag relativt nöjd.

Mitt personbästa på banan (från i fjol) är 1.06,2 och på racet körde jag nu 1.06,3. Då var vi nästan hälften så många på banan i fjol.
Jag tog starten och pga en miss av mig så körde jag utan quickshifter och traction control mm det första passet. Det fixades efter det första passet och det sista då jag verkligen tänkte ge allt, upptäckte vi att däckvärmaren bak inte var inkopplad när jag skulle ut???? En RR-förare kan ha många ursäkter, som team, #4 Marcussen MC, var vi i topp 10 totalt (8:a i Stafett) när min teamkollega Jonas Sjölander kraschade. Vi tappade ner till runt 20:e men tog oss upp till en total 17:e plats och 15:e i Stafett.

I vilka lopp/serier kan vi följa dej i år?

Jag ska tävla i samtliga SEC (Svenska Endurance Cupen) i år. Nästa deltävling på Braskloppet 6h i Linköping 21 maj.
Utöver SEC blir det Rookie 1000 där jag bokat #1. Rookie är en av få klasser där man kan boka #1 utan att vara regerande mästare, då de bästa förarna flyttas upp till Superbike?

Om vädret håller i sig och plånboken tillåter så står jag på startplattan nästa helg på Scandinavian Raceway.
Falkenbergs Motorbana ska jag absolut tävla på i augusti och om en sponsor ställer upp (förhandling pågår) så kör jag även Scandinavian Open som gör comeback i år.

Tack Rachid Rachid!

Intervju: Dan Höijer
Foto: motofoto.se

Roadracing logo
roadracingSE
12 maj 2017 kl. 19:00
12 maj 2017 kl. 21:03

RoadracingSE på Instagram