<
>
Nytt team i Superbike SM.

Nytt team i Superbike SM.

Anders Petjo Lilja, Timmy Persson och Jonas Andreasson kommer tävla tillsammans i superbike SM på Suzuki 2019.
Timmy Persson kom som bekant två i stk600 i år och Anders Petjo Lilja har en lång karriär med bla ett SM-guld i superbike på en gsxr750 1999.
Teamet består också av Jonas Andreasson som kom tvåa i R1000 i år.
Petjo kommer tävla när det funkar bra i kombination med hans roll som utvecklare av de gsxr1000 teamet kommer tävla på,
detta kommer ske dels i Svenska Endurance Cupen och på Cartagena i mars,
teamet kommer visa sina Pirelli skodda hojar på mcmässan i Januari.

Läs mer »
SM guld 2020

SM guld 2020?

Finalen för svensk roadracing gick på klassisk mark - Anderstorp.

I speakertornet fick Mikael Sundgren och jag bevittna årets bästa race. Det utspelade sig under lördagen i SST600, en klass där fyra personer fightades om segern.

Läs mer »
Fast Freddie, 65cc

Fast Freddie, 65cc - English

Who's Freddie Bartlett?

Freddie is now 9 years old and lives in Borås. He lived in sweden until he was 3 years old, then moved to the UK and lived there until the age of 8 years old. Thats where it all started.

Läs mer »
Team Reijers startar ungdomssatsning - XLmoto Academy

Team Reijers startar ungdomssatsning - XLmoto Academy

Team Reijers kommer under hösten 2018 etablera en juniorsatsning för svenska ungdomar under paraplyet XLmoto Academy som sträcker sig ända till roadracingsäsonen drar igång våren 2019.

Ungdomar som är intresserade av att utvecklas inom roadracing ansöker om att få ingå i ungdomssatsningen. Sedan sker ett urval för att finna 10st förare i åldern 13-20 år, med rätt inställning för att utvecklas. Tidigare resultat är en del av urvalskriteriet för att antagas. Det viktigaste är dock den individuella inställningen till att utvecklas och förmågan att göra det lilla extra som behövs för att bli lyckosam.

Läs mer »
Endurance VM på Bol d'Or

Endurance VM på Bol d'Or

Roadracing.se är på plats och följer Sweden Endurance Team under deras första lopp i Endurance VM. Racet går på Paul Ricard banan som ligger i södra Frankrike mellan Marseille och Nice, här kördes Bol d'Or loppet mellan 1978 - 1999 för att sedan flyttas till Magny Cours några år men sedan tre år är racet tillbaka på klassisk mark, Bol d'Or betyder ungefär “guld bägaren”.

Läs mer »
Att stötta Jesper Pellijeff

Att stötta Jesper Pellijeff

Falkenberg 2018, tredje SM helgen i roadracing.

Jag träffar Jesper Pellijeffs mor i Kawasaki-tältet. Jesper har inför årets säsong klivit upp till klassen Superbike. Han är 19 år, vann SST600 2017 och är helt klart en talang. Det såg vi i SST600, det ser vi även i Superbike, hur han hanterar en hoj.

Läs mer »
SM Falkenberg - Tidsschema

SM Falkenberg - Tidsschema

Vi börjar närma oss deltävling tre i SM. I helgen äger det rum på Falkenbergs Motorbana, och nedan finner ni de viktiga hålltiderna för helgen. Vi som jobbar med Roadracing.se kommer självklart vara på plats. Vi ses väl där?

Läs mer »
Markus Karlsson på Imatra

Markus Karlsson på Imatra

Till att börja med, hur kom du på tanken att köra RRR, och varför just Imatra?

Det började med att jag kollade mycket på Isle of man på youtube. Men det kom ju inte bara upp klipp från Isle of man. Det fanns ju även filmer från nord Irland som gjorde att jag blev mer intresserad. Efter som ett varv inte är så långt utan mer som ett varv på en vanlig bana kände jag att det är lättare att memorera dessa landsvägsbanor än Isle of man. När jag sedan började söka lite mer på tävlingarna i nord Irland så hittade jag sidan international road racing championship (IRRC).

Läs mer »
Markus Karlsson om säsongen hittills

Markus Karlsson om säsongen hittills

Du var en pallkandidat under merparten av SM-tävlingarna 2017. Vad krävs för att hitta tillbaka till den formen, och vet du varför du inte har kunnat köra på samma nivå i år?

Förra året var ett bra år för mig. Jag hade en enorm vilja att träna min fysik och verkligen bli bäst på att köra i Sverige. I år har jag haft det svårare att få alla mina bitar på rätt plats. Efter deltävling 2 i Linköping tog jag studenten och bestämde mig för att ge allt för racingen resterande del av säsongen.

Läs mer »
SM Linköping - Tidsschema

SM Linköping - Tidsschema

Vi börjar närma oss deltävling två i SM. I helgen äger det rum på Sviestad i Linköping, och nedan finner ni de viktiga hålltiderna för helgen. Vi som jobbar med Roadracing.se kommer självklart vara på plats. Vi ses väl där?

Läs mer »
Ögonblick från Anderstorp

Ögonblick från Anderstorp

Här följer ett galleri med blandade bilder från Anderstorp, fotografer är angivet på var bild.

Läs mer »
SM Anderstorp - Tidsschema

SM Anderstorp - Tidsschema

Det nalkas säsongstart av SM - äntligen! Vi ses väl på Anderstorp? Hela gänget bakom Roadracing.se kommer att vara på plats så kom gärna förbi vårt tält och byt några ord. Här finner ni alla viktiga hålltider för helgen.

Läs mer »
Yamaha-föraren Jesper Hubners tankar inför årets säsong.

Yamaha-föraren Jesper Hubners tankar inför årets säsong.

Du körde för YTS-junior team förra året. Kör du direkt under YTS i år?

Det stämmer bra. Ifjol hoppade jag in i YTS satellit-team efter att ha fått byta lite akut ifrån mitt tidigare team som jag kört för i ett antal säsonger nu, Kawasaki Racing Team Sweden. Det var inget planerat när vi startade säsongen men efter att vi hamnat i en situation som varken Kawasaki eller jag visste hur vi skulle lösa så var detta den enda utvägen.

Läs mer »
Daniel Alstergren

Daniel Alstergren

Du kör vidare med Aprilia 2018 efter ett starkt 2017 där du avslutade med en seger. Var det självklart att du skulle fortsätta med Aprilia även i år?

Aprilia-föraren som kom trea i totalen - SBK 2017

Läs mer »
Markus Karlsson om nya designen

Markus Karlsson om nya designen

Ni visade er nya design under eventet i söndags kväll. Vilka fler nyheter släppte ni?

Ja det stämmer att vi släppte lite nyheter igår kväll. Vi började kvällen med att presentera teamets planer och mål för säsongen 2018 där vi bland annat berättade om vår egen bandag på Gelleråsen den 30:e april. Efter vår presentation berättade jag att vår Wildcard-ansökan i superstock 1000 hade gått igenom och jag antogs till Donington Park i slutet av maj. Sandy Berlin drog då igång en insamling till mig för att vi ska kunna förverkliga min dröm. Igår fick vi ihop ca 10 000 kr från alla som var med och bidrog, vilket jag är oerhört tacksam för!

Läs mer »
Försäsongsträning i Spanien med Jesper Pellijeff

Försäsongsträning i Spanien med Jesper Pellijeff

Du har varit i Spanien och kört med Grevens Racing Adventures på Barcelona – Catalunya. Hinner du köra något mer innan SM-premiären på Anderstorp?

Jag hoppas det. Jag längtar alltid efter att få gasa.

Läs mer »
Försäsongstester med Dennis Sättermann

Försäsongstester med Dennis Sättermann

Du kör ditt andra år för Kawasaki Sverige i SBK. För att komma så väl förberedd till SM-premiären på Anderstorp har du varit i Spanien och tränat, nu senast med 32 Racing på Valencia.

Ja det stämmer, jag kom hem i lördags efter 3 grymma dagar i Valencia med 32 racing.

Läs mer »
FRANÇAIS: Moto-Ain - FIM endurance World Championship

FRANÇAIS: Moto-Ain - FIM endurance World Championship

Championnat Superbike France

Championnat mondial endurance 2018

Après la saison 2017, vous avez presque fini en première place en CRT (Stock1000, a un seul point de la victoire au total)
Est-ce que le choix des pilotes pour 2018 a été évident?

Moto Ain, la team française a été créée en 1997 par Pierre Chapuis, ancien pilote moto ayant couru en championnat de France de vitesse, d'endurance, et ayant participé à plusieurs épreuves mondiales d'endurance comme Macao et Suzuka.

Läs mer »
ENGLISH: Moto-Ain - FIM endurance World Championship

ENGLISH: Moto-Ain - FIM endurance World Championship

French Superbike Championship

Endurance World Cup 2018

After the 2017 season, you almost won the title of the CRT class (SST1000), only one point behind the winner.
Was the choice of riders for this season an obvious choice?

The French team Moto Ain was founded in 1997 by Pierre Chapuis, a former rider who competed in the French superbike championship - FSBK and endurance. He has also competed in several major competitions such as Macau and endurance at Suzuka.

Läs mer »
Moto-Ain - FIM endurance World Championship

Moto-Ain - FIM endurance World Championship

Moto Ain tävlar sedan 2003 i FSBK och sedan 1997 i EWC/CRT FIM endurance.

Det franska teamet Moto Ain bildades 1997 av Pierre Chapuis, en före detta förare som tävlade i Franska mästerskapen - FSBK och endurance. Han har även tävlat i flera större tävlingar så som Macau och endurance på Suzuka.

Läs mer »
Vi träffar Rickard Winblad

Vi träffar Rickard Winblad

Du började din RR-karriär i Speedster Cup, Rookie600. När insåg du att det var SST600 som gällde?

När jag gick över till en 600cc och kom 3:a i min första R600-tävling på Knutstorp, en bana som jag aldrig tidigare hade kört på, så började jag att jämföra tider med 600-eliten. Under bike week 2016 så körde SST600 på låga 1,17-tider i ösregn, samtidigt som jag hade kört 1,17.0 i liknande spöregn och hade således tagit pole. Det går såklart inte att jämföra race och träning rakt av men insåg att jag faktiskt hade en möjlighet att ta mig till Superstock 600 utan att göra bort mig helt och hållet. Vid Falkenberg samma år så tog jag ytterligare en tredjeplats (Efter Timmy och Wigge) och då tyckte jag att jag faktiskt kan testa på ett Wild Card inför söndagens deltävling.

Läs mer »
Sofia Westerström

#23 Sofia Westerström, Team Wacko Endurance

Beskriv dig med tre ord?

Jag är en envis, trygg & lugn person som gillar fart och fläkt.

Läs mer »
Fredrik Belin fortsätter för Kawasaki Racing Team Sweden 2018

Fredrik Belin fortsätter för Kawasaki Racing Team Sweden 2018

Du gjorde ditt första år i klassen A2 2017, för att sammanfatta säsongen, vilka positiva saker tar du med dig till årets säsong?

Det har varit ett roligt och nyttigt läroår. Året började tyvärr med en crasch som stukade självförtroendet. Det positiva med det var ändå att jag lärde mig av misstagen vilket hjälpte mig att utveckla min teknik och körstil. Jag blev bättre och snabbare under hela säsongen. Nu går jag in i säsongen 2018 med mycket mer trygghet genom att jag kört på alla banorna och trivs på dem.

Läs mer »
2018, nytt år och vi fortsätter med en Kawasaki-förare som körde för Peter Söderholms team 2017. Philip Johansson!

2018, nytt år och vi fortsätter med en Kawasaki-förare som körde för Peter Söderholms team 2017. Philip Johansson!

Första säsongen i SST600, uppfyllde du dina egna förväntningar?

Ja, verkligen. Vi gick in i säsongen med målet på en topp tio placering. Med facit i hand så är en femteplats bra, det känns bra. Det har ju varit ett år med otroligt snabba förare i startfältet, Christoffer Bergman, Dennis Dragos, Jesper Pellijeff, Fredrik Lindberg för att nämna några. Vi hade tom Alexander Lundh med oss i Falkenberg! Så en femteplats känns bra tycker jag.

Läs mer »
Förändring hos Reijers Kawasaki

Förändring hos Reijers Kawasaki

Lukas Bäckström väljer att inte köra roadracing under 2018 års säsong. Detta har gjort att Reijers Kawasaki fått öppna team-dörren igen och man är nu mycket glada att kunna meddela att man funnit en fullfjädrad ersättare nämligen #36, Markus Karlsson.

Läs mer »
Jesper Pellijeff till superbike

Jesper Pellijeff klassar upp till superbike

Kul nyhet om en av Sveriges mest lovande unga talanger, läs Jespers egna ord nedan:

Pressrelease, Jag tar utmaningen !

Läs mer »
Ingen har kunnat missa den snyggt lackade Yamaha R1. Läs vad Joakim Linhardt tycker om livet som Superbike-förare.

Ingen har kunnat missa den snyggt lackade Yamahan. Läs vad Joakim Linhardt tycker om livet som Superbike-förare.

Vem är Joakim Linhardt?

Jag är en Stockholms kille som bor tillsammans med min sambo Jasmine, jag jobbar på Emil Lundgren där jag går som trainee för att bli projektledare.

Läs mer »
Yamaha Team Sweden satsar på en tredje förare i SBK i ett satellit-team, ingen mindre än Jesper Hubner. Vad är hans förväntningar på hans nya Yamaha R1M?

Yamaha Team Sweden satsar på en tredje förare i SBK i ett satellit-team, ingen mindre än Jesper Hubner. Vad är hans förväntningar på hans nya Yamaha R1M?

Har du haft något tillfälle än att köra Yamahan, hur var första intrycket och är det en hoj som passar din körstil?

Jag har ännu inte hunnit köra nya R1an, vilket gör det hela lite mer spännande då jag inte testat någon annan sådan heller. Förväntningarna är stora och jag tror att det är en hoj med stor potential och att den kommer att passa mig som handen i handsken ganska snabbt.

Läs mer »
Vi träffar Morgan Mesetovic

Studio RR träffar Morgan Mesetovic

Roadracing.se passade på att sitta ner en stund tillsammans med SST600-föraren Morgan Mesetovic under SM på Sviestad.
Vi frågade bland annat om hur han startar dagen, hans snabba utveckling och om han väljer Dunlop, Bridgestone eller Pirelli.

Läs mer »
Christoffer Bergman

Studio RR träffar Christoffer Bergman

Roadracing.se passade på att sitta ner en stund tillsammans med Christoffer Bergman, en förare som kört SSP600-VM 2016, under SM på Sviestad. Vi frågade bland annat om hur det är att leda ett lopp i VM, hur Sviestad är som bana och är han nervös innan ett race?

Läs mer »
Intervju med Aurore Milton

Studio RR träffar Aurore Milton

Roadracing.se passade på att sitta ner en stund tillsammans med sveriges snabbaste tjej, Aurore Milton, under SM på Anderstorp. Vi frågade bland annat om maskinbytet och vägen tillbaka efter kraschen förra året. Se intervjun genom att klicka på länken.

Läs mer »
Magnus Macke Granstedt

Macke granstedt i 360 grader

Får vi presentera Magnus "Macke" Granstedt i 360 under heat 1 av Superbike på Anderstorp!

Läs mer »
Liam Dafors som kör sitt första år i A2 klassen

Liam Dafors som kör sitt första år i A2 klassen är ett namn att hålla koll på framöver, läs om hans bakgrund och framtida planer.

Du har kört minimoto ett tidigare, när började du köra & hur ung är du nu?

Jag började köra minimoto när jag var 10år, nu är jag 13år och fyller 14 i höst

Läs mer »
Markus Granstedt om social medier

RR-SM på Anderstorp. Vi mötte Magnus Macke Granstedt och frågade han: varför har du inte fler följare på dina sociala medier?

Magnus Granstedt: Ha ha... Jadu, säg det... Man är väl inte mera intressant än så? Men det är ju inga problem att skaffa sig flera "likes" till sina sidor på sociala medier. Det finns många olika sätt att skaffa sig massor av följare på. Men för mej ligger det inget värde i att köpa mig x antal Instagramföljare varav hälften är från Pakistan och Indien, och andra hälften inte ens är riktiga personer. Även om några av mina samarbetspartners gärna hade sett ett högre antal följare/likes så ser jag hellre ett mindre antal personer som följer min racing på sociala medier för att de är genuint intresserade av att följa mig.

Läs mer »
Minns ni Highsider.se?

Minns ni Highsider.se? Rachid Rachid var mannen bakom den populära sidan, och han körde SEC-premiären!

Enligt många är Yamaha R1/R1M en av de finaste SBK som finns på marknad en nu. Håller du med/hur pass bra trivs du på din R1?

Jag älskar min R1:a! Första gången på bana med den var ifjol på Anderstorp. Kändes direkt väldigt självklart och förtroendeingivande.
När Christian Åkerlund byggde om den till en racehoj så kändes den ännu mer rätt. Ergonomin blev bättre för bana och jag tyckte att alla var i vägen för mig redan under mitt första pass på den som racehoj.
Nu kör jag inga SBK-tider men att ha förtroende för sin hoj är nog det viktigaste för att våga gasa och köra fortare.

Läs mer »
Svemo lanserar Roadracing.se

Svemo lanserar Roadracing.se

Med Roadracing.se har Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Svemo skapat en webbplats där alla roadracingintresserade hittar det senaste som händer inom svensk roadracing.

Den 10 maj 2017 lanseras den nya webbplatsen Roadracing.se. Webbplatsen har startats för att kunna marknadsföra sporten Roadracing, dela nyheter om de race som körs i Sverige, dela resultat och rapportera från Svenskt Mästerskap. Webbplatsen och de tillhörande sociala kanalerna kommer även innehålla reportage, intervjuer och bildmaterial.

Läs mer »

RoadracingSE på Instagram